De afgelopen weken stelde alle tien de Formule 1-teams hun auto voor 2021 voor. FORMULE 1 zorgt voor een handig overzicht van alle Formule 1-auto’s voor 2021.

McLaren
Vanuit het MTC, het McLaren Technology Center in Woking, werd op 15 februari de MCL35M onthuld. Lando Norris en Daniel Ricciardo ontbraken natuurlijk niet bij de presentatie van de eerst McLaren-auto met een Mercedes-krachtbron sinds 2014.

© McLaren

Lees ook: Nieuwe aero-regels 2021 nog eens uitgelegd: ‘Einde van Red Bulls rake-concept?’

Alpha Tauri
Enkele dagen na McLaren was het de beurt aan Alpha Tauri. De Italiaanse renstal onthulde op 19 februari de AT02.

© Red Bull Content Pool

Alfa Romeo
Met een heuse show in het Poolse Warschau onthulde Alfa Romeo de C41, de opvolger van de C39. Opvallend is dat de nieuwe Alfa Romeo C41 als type-aanduiding krijgt, en niet C40. De vermoedelijke reden is dat het team al met de C40 bezig was toen de oorspronkelijk voor 2021 bedoelde regelrevolutie naar 2022 werd uitgesteld – de C40 komt waarschijnlijk dus in 2022.

© Alfa Romeo

Red Bull
Red Bull presenteerde op 23 februari de RB16B online. De nieuwe bolide krijgt dus de naam RB16B en niet RB17. De ‘B’ in de type-aanduiding wijst op de doorontwikkeling van de auto van 2020, de RB16.

© Red Bull Content Pool

Mercedes
Mercedes onthulde de W12 online. De auto waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen ten strijde trekken is net zoals vorig jaar weer in het zwart gespoten.

© Mercedes

Alpine
Op dezelfde dag als Mercedes presenteerde ook Alpine zijn eerste auto: de A521. De Franse renstal kiest voor blauw met witte en rode accenten, de Franse kleuren dus.

Aston Martin
Aston Martin kiest voor zijn terugkeer in de Formule 1 voor ‘British racing green’ met roze accenten, een knipoog naar sponsor BWT die ook Racing Point de roze kleur gaf. Dit is de Aston Martin AMR21.

Haas
Haas kiest dankzij haar nieuwe sponsor UralKali, het Russisch meststofbedrijf van Dmitri Mazepin, de vader van coureur Nikita, in 2021 voor een kleurstelling met een Russisch tintje.

© Haas

Williams
George Russell en Nicholas Latifi rijden dit jaar in deze grijs/witte, blauw en oranje Williams FW43B. “We hebben een compleet nieuwe livery ontworpen voor de 2021-auto. Eentje die de ongelooflijke historie van eert en de kernwaarden van het Williams-DNA representeerd”, vertelt CEO Jost Capito.

© Williams

Ferrari
Ferrari onthulde op 10 maart als laatste zijn uitdager voor het nieuwe seizoen. Traditiegetrouw is de bolide rood, al heeft de SF21 ook een vleugje burgundy red gekregen, zoals tijdens de jubileumrace in Mugello werd gebruikt. Meest in het oog springende zijn de groene letters waarmee het logo van Mission Winnow op de auto is geschreven.

© Ferrari

Lees ook: