MAGAZINE
Formule 1 nr. 3 is uit!

Formule 1 nr. 3 is uit!

Max Verstappen maakte in Australië een sterk debuut in de Formule 1. Helaas werkte de Renault-motor niet mee. Voorafgaand aan de race was er veel te doen om Giedo van der Garde, die Sauber voor de rechter sleepte om het racestoeltje waar hij recht op had, op te eisen. Lees er alles over in het nieuwe nummer van Formule 1. Met verder nog veel meer achtergronden, interviews en de mooiste foto’s!

 

Saubergate – de reconstructie

Giedo van der Garde hoopte Sauber via juridische stappen aan zijn contract te houden, zodat hij in Australië aan de start kon staan. Ondanks de dreiging met beslaglegging en arrestaties, moest hij de race toch op televisie volgen. Na een heet weekje in Melbourne hebben beide partijen een schikking getroffen. Linda van der Heide volgde alles op de voet.

Droomdebuut gaat in rook op

Max Verstappen heeft met zijn debuutrace laten zien dat leeftijd geen belemmering is voor een solide optreden in de Formule 1. Hij reed foutloos en constant, tot een kapotte bougie rout in het eten gooide. Het kostte hem een plek in het illustere rijtje van debutanten die punten scoren. “Ik baal ontzettend.”

Hamilton slaat eerste slag

Mercedes is seizoen 2015 in Melbourne begonnen zoals het seizoen 2014 afsloot: Lewis Hamilton en Nico Rosberg domineren de race van start tot finish. Het enige verschil met vorig jaar is dat een Ferrari-coureur nu het podium completeert: Sebastian Vettel.

Debutantenbal

Behalve voor Max Verstappen was ook voor Felipe Nasr en Carlos Sainz de Grand Prix van Australië een mijlpaal in hun carrière. Voor Roberto Merhi had het dat ook moeten zijn, terwijl zijn teamgenoot Will Stevens met slechts één Grand Prix-start achter zijn naam eigenlijk ook nog een rookie is. Hoe vergaat het hun?

De eerste ronde

Het is een mijlpaal in het leven van elke Formule 1-coureur: die allereerste Grand Prix. Voor sommigen blijkt het debuut een voorbode van grootse daden, terwijl anderen een minder opvallende start van hun Formule 1-carrière kennen.

 

Online edities bestellen? http://www.formule1.nl/edities/