MAGAZINE
Formule 1 nr. 5 is uit!

Formule 1 nr. 5 is uit!

De derde plaats van Fernando Alonso in China achter de dominante Mercedessen kan niet verbloemen dat het weer niet lekker loopt bij Ferrari. Teambaas Stefano Domenicali heeft plaatsgemaakt voor nieuwkomer Marco Mattiacci. Kan hij het tij doen keren? Lees er meer over in het nieuwe nummer van Formule 1. Daarin staan we uiteraard ook stil bij Ayrton Senna, die twintig jaar geleden verongelukte in Imola. En verder veel nieuws, interviews, achtergronden en de mooiste foto’s!

Kopman van de Kwakkelclub
Nadat hij zijn demonen vorig jaar van zich af heeft geschud, ziet Romain Grosjean het voor dit seizoen helemaal zitten. Voor de kopman van Lotus zouden zeges niet lang meer uitblijven, aangezien hij er in de tweede helft van 2013 al zo dichtbij kwam. Maar het ene jaar is het andere niet.

Een 10 voor Hamilton
Na de race in Bahrein beloofde Lewis Hamilton de werkwijze van Nico Rosberg te bestuderen om zijn teamgenoot in China te kunnen verslaan. Hij heeft duidelijk zijn huiswerk goed gedaan, want Hamilton wint met overmacht alweer zijn derde race van het jaar.

Crisismanagement
Voor aanvang van dit seizoen koesterde Ferrari goede hoop op eerherstel. De nieuwe reglementen zouden een uitgelezen kans bieden om eindelijk de hegemonie van Red Bull te doorbreken. Maar toen ging alles mis.

Een magisch weekend
Monaco, het theater van de snelheid. Het labyrint van millimeterwerk, concentratie, mediagekte, lef en virtuositeit. Geen wonder dat diverse hoogte- en dieptepunten uit de carrière van Ayrton Senna zich afspeelden in Monaco. Eén jaargang springt er bovenuit: 1988. Dat ene weekend geeft misschien wel de bondigste samenvatting van de magie van Senna. Zijn ongenaakbaarheid en zijn kwetsbaarheid.

Senna’s grootste tegenstander
1 mei 1994. De op dat moment 41-jarige Terry Fullerton bestelt een drankje op de veerboot die hem van Frankrijk terugbrengt naar huis, naar Engeland. De ober die hem dat brengt, heeft een geschokte uitdrukking op zijn gezicht. Hij maakt een gebaar met zijn vinger langs zijn keel en zegt: “Senna. Il est mort.”

Online edities bestellen? http://www.formule1.nl/edities/