MAGAZINE
Formule 1 nr. 4 is uit!

Formule 1 nr. 4 is uit!

Beleef het spektakel van de Grand Prix van Bahrein nog eens terug in nummer 4 van Formule 1. Met daarin ook een verslag van de Grand Prix van Maleisië, een interview met Felipe Massa en een reportage over de verrichtingen van de Nederlandse coureurs Giedo van der Garde en Robin Frijns tijdens de vrije trainingen in Bahrein. En natuurlijk nog veel meer nieuws, interviews, achtergronden en de mooiste foto’s!

Racen zoals het hoort
De Grand Prix van Bahrein staat niet bekend als spectaculair, integendeel zelfs. Maar deze jubileum-editie was er één om nooit te vergeten. Er werd ingehaald, er was een spectaculaire salto en de race was tot het laatste moment spannend. “Niemand kan nu nog zeggen dat deze sport saai is”, aldus Nico Rosberg.

Hamilton houdt huis
Lewis Hamilton heeft dit jaar geen teamorders nodig om Nico Rosberg voor te blijven in Maleisië. De Mercedes-coureurs rijdt dit jaar geheel op eigen kracht soeverein vanaf pole naar de overwinning en laat onderweg ook de snelste ronde noteren. “Hij was simpelweg te snel voor mij”, erkent Rosberg.

Felipes renaissance
Veranderingen zorgen vaak voor onrust – kijk maar naar de reacties op de nieuwe reglementen – maar voor Felipe Massa heeft zijn nieuwe werkomgeving juist de rust in zijn hoofd teruggebracht. Na zijn congé bij Ferrari heeft de Braziliaan bij Williams zijn zelfvertrouwen herwonnen.

Geslaagd voorprogramma
In Bahrein kregen de twee Nederlandse testcoureurs Giedo van der Garde en Robin Frijns tijdens de eerste vrije training een Formule 1-auto tot hun beschikking. In het korte tijdbestek van anderhalf uur moesten ze opdrachten van het team uitvoeren en tegelijkertijd proberen hun team te imponeren. De één was sneller dan zijn teamgenoot, de ander niet. Wel waren ze allebei zeer tevreden.

Talentinjectie
In Bahrein luidde de GP2 het nieuwe seizoen in. De klasse, bedoeld als hofleverancier van aankomend Formule 1-talent, is aan slijtage onderhevig, maar de lichting van 2014 zou hem wel weer eens stevig op de kaart kunnen zetten.

 

Online edities bestellen? http://www.formule1.nl/edities/