MAGAZINE
Formule 1 nr. 13 is uit!

Formule 1 nr. 13 is uit!

Max Verstappen was het gesprek van de dag in de aanloop naar de Grand Prix van België. Volgend jaar wordt hij de jongste Formule 1-coureur allertijden bij Toro Rosso. Na afloop ging het vooral over de aanvaring tussen Mercedes-coureurs Nico Rosberg en Lewis Hamilton. Daniel Ricciardo was wederom de lachende derde, terwijl Sebastian Vettel nog zoekt naar zijn oude vorm. Lees er alles over in het nieuwe nummer van Formule 1, met nog veel meer nieuws, achtergronden, interviews en de mooiste foto’s!

Van een andere planeet
Max Verstappen maakt in 2015 als 17-jarige zijn debuut voor Toro Rosso. Op Spa-Francorchamps kreeg hij zijn vuurdoop, maar hij was niet onder de indruk van de gekte. Hopelijk blijft hij zo ontspannen en zelfverzekerd, want hij moet net zo’n sterk debuut maken als zijn aanstaande teamgenoot Daniil Kvyat.

De grote verandering
Nadat hij eerder de zeges aan elkaar reeg en vier wereldtitels op rij won, strijdt Sebastian Vettel nu om de vierde of vijfde plaats. Dat is wennen en allesbehalve leuk. Maar hij is mans genoeg om zich niet uit het veld te laten slaan. Sterker nog: hij is vastberaden om sterker terug te komen dan ooit.

Knetterende sterren
Ook na de zomerpauze profiteert Daniel Ricciardo van het gerommel bij Mercedes. Nico Rosberg haalt voor het eerst het podium in België, maar krijgt daar allesbehalve een warm onthaal. Opnieuw is er een aanvaring met teamgenoot Lewis Hamilton en het publiek wijst hem als de schuldige aan. De teamleiding van Mercedes gaat daarin mee.

Oost west thuis best
Met negentien raceweekenden in een jaar plus tests en fabrieksbezoeken is een Formule 1-coureur aardig wat van huis. Zijn schaarse vrije tijd brengt Giedo van der Garde dan ook graag gewoon thuis door. Maar voor Formule 1 maakt hij even tijd voor een rondleiding door ‘zijn’ Amsterdam.

Meestal was papa beter
Max Verstappen treedt volgend jaar in de voetsporen van zijn vader Jos. Van de meeste vader-zooncombinaties in de Formule 1 was senior de beste, maar Max kan weleens een uitzondering op die regel gaan vormen. Een familieoverzicht.

 

Online edities bestellen? http://www.formule1.nl/edities/