MAGAZINE
Formule 1 nr. 2 is uit!

Formule 1 nr. 2 is uit!

Nog maar een paar weken en dan gaat het nieuwe Formule 1-seizoen van start. In nummer 2 van Formule 1 magazine stellen alle teams hun nieuwe auto voor, behalve Force India. Verder een verslag van de eerste testdagen en interviews met Max Verstappen en Christian Horner. Ook worden de rol van de technisch directeur en ground effect nader belicht. En natuurlijk nog veel meer nieuws, achtergronden en de mooiste foto’s!

Een goed begin

Het seizoen van Max Verstappen is begonnen. In het Zuid-Spaanse Jerez de la Frontera presenteerde zijn team de nieuwe Toro Rosso STR10, waar hij in totaal zes testdagen mee aan de slag ging. Formule 1 was bij de eerste twee dagen.

De kunst afkijken

De eerste test van het seizoen gaat traditiegetrouw gepaard met grote geheimzinnigheid. In Jerez was flink wat publiek op de been om de nieuwe auto’s in actie te zien. Maar wat valt er eigenlijk te zeggen over dat eindeloos rondjes rijden? “In feite heel weinig. Het is nog te vroeg voor conclusies.”

De jacht op Mercedes is geopend

Met uitzondering van Force India, dat hoopt bij de laatste test in Barcelona aanwezig te zijn, waren alle Formule 1-teams present in Jerez de la Frontera met hun nieuwe auto’s. Dit zijn de strijdwapens voor het seizoen 2015.

Verandering van spijs

Het einde van een tijdperk van dominantie, een stercoureur die vertrekt en heel veel gedoe in zijn privéleven dat breed uitgemeten wordt in de tabloids. Christian Horner ondergaat het, neemt waar nodig stappen en wordt er sterker van. “Met de rug tegen de muur presteer je het best.”

Alleskunners met overzicht

Hij ontwerpt zelf geen auto’s, sleutelt er evenmin aan en toch vervult hij één van de belangrijkste functies binnen een Formule 1-team. De wereld van de technisch directeur is er één van geheimtaal en complexe keuzen, waarin hij het overzicht moet zien te bewaren.

Vervaarlijke vleugelwagens

Door de jaren heen zagen talloze technische hoogstandjes het levenslicht in de Formule 1. Eén van de meest roemruchte vindingen was het ground effect. Van 1977 tot 1982 raasden bloedsnelle, uitputtende en verraderlijke vleugelwagens over de circuits. Een terugblik op een doldwaze periode.

 

Online edities bestellen? http://www.formule1.nl/edities/