MAGAZINE
Formule 1 nr. 14 is uit!

Formule 1 nr. 14 is uit!

Fernando Alonso hoopte de Italiaanse fans iets moois te kunnen voorschotelen, maar het werd opnieuw een deceptie voor Ferrari en de tifosi. Bij Mercedes ditmaal geen drama, al waren de remfouten van Nico Rosberg wel een beetje opmerkelijk. Lees er alles over in het nieuwe nummer van Formule 1, met verder het vertrek van Christijan Albers bij Caterham, een goed gesprek met Toro Rosso-teambaas Franz Tost over Max Verstappen en nog veel meer!

Kort maar krachtig
Na vijf Grands Prix houdt Christijan Albers het al voor gezien als teambaas van Caterham, volgens het persbericht om privéredenen. Met de gezondheid van zijn vrouw Liselore heeft het niets te maken, met vrijheid van werken des te meer.

Scuderia Fiasco
Ferrari-president Luca di Montezemolo beleeft weinig plezier aan zijn jaarlijkse bezoek aan Monza. Het is crisis bij Ferrari, dat verder terugzakt in het WK, en teambaas Marco Mattiacci neemt in de ogen van de tifosi te veel tijd om het tij te keren. Dus juichen ze maar voor een oudgediende.

Max’ nieuwe mentor
De één verklaart hem voor gek, de ander prijst hem de hemel in. Hoewel Red Bull bepaalt wie er bij Toro Rosso rijdt, is teambaas Franz Tost ontzettend blij met de komst van Max Verstappen en snoert hij critici de mond. “Het is aan ons om te zorgen dat hij slaagt in de Formule 1.”

‘Opgeven is geen optie’
Ondanks een matig debuutseizoen kreeg Esteban Gutiérrez een tweede kans bij Sauber, maar door alle reglementswijzigingen voelt het als een compleet nieuwe start. En daarbij vervalt hij in dezelfde beginnersfouten. Een gesprek met de man die sombre in sombrero belichaamt. 

Wat goed is, komt snel
Max Verstappen wordt volgend seizoen de jongste debutant ooit. Naar zijn mening kun je tegenwoordig best op je zeventiende debuteren, omdat coureurs al op heel jonge leeftijd beginnen met karten. Tot nu toe was de jongste debutant negentien jaar, een record dat Verstappen verpulvert. Een overzicht.