MAGAZINE
Bewogen tijd in Formule 1

Bewogen tijd in Formule 1

In Suzuka werd de Formule 1 er door de crash van Jules Bianchi weer aan herinnerd: autosport is én blijft gevaarlijk. Dat Lewis Hamilton de race op zijn naam schreef, interesseerde niemand – iedereen was met zijn gedachten bij de onfortuinlijke Bianchi. Maar: the show must go on, dus toog de Formule 1 een week later voor het eerst naar Rusland, waar Hamilton in een weekend waar niemand op zat te wachten opnieuw de snelste was. Alles over deze moeilijke tijd – én over het indrukwekkende debuut van Max Verstappen – lees je in de nieuwe Formule 1.

Een gruwelijke inschattingsfout
Hoe hard het ook is om te moeten constateren, alles wijst erop dat een rijdersfout de oorzaak is van de zware crash van Jules Bianchi in Japan. De toestand van de Fransman is acht dagen na de crash onveranderd kritiek.

Vettel gooit transfermarkt overhoop
Sebastian Vettel heeft de transfermarkt overhoop gegooid door Red Bull in Japan te melden dat hij het team verlaat. Hij heeft een meerjarig contract bij Ferrari getekend, al is dat nog niet officieel bevestigd. Red Bull reageerde razendsnel: Daniil Kvyat wordt in 2015 niet Max Verstappens teamgenoot, maar die van Daniel Ricciardo.

Hamiltons vreugdeloze victorie
Met zijn derde zege op rij heeft Lewis Hamilton de achterstand van 22 punten die hij na de Grand Prix van Italië op Nico Rosberg had, omgebogen in een voorsprong. Maar niemand beleeft veel plezier aan de race in Suzuka. “Dit resultaat heeft zo geen enkele betekenis meer”, zegt de winnaar.

Saaie Rusland-promotie
Na de Olympische Winterspelen is ook de eerste Grand Prix een geregisseerd stukje Rusland-promotie. De dramatische gebeurtenissen in de Oekraïne tellen even niet mee en ook het drama van Japan mag de pret niet drukken. Vladimir Poetin arriveert kort voor de finish en overhandigt de bokaal aan de winnaar, de stilaan weer ongenaakbare Lewis Hamilton.

 

Het beste verjaardagscadeau aller tijden
Zelfs als hij het rustig aan doet, maakt hij indruk. Tijdens de eerste vrije training in Japan maakt Max Verstappen zijn debuut voor Toro Rosso. Hij zet de twaalfde tijd neer en is daar terecht tevreden mee. “Ik kan niet wachten tot ik weer mag.”