MAGAZINE
Formule 1 Jaaroverzicht 2014 is uit!

Formule 1 Jaaroverzicht 2014 is uit!

Het Formule 1 Jaaroverzicht 2014 is alweer het twintigste deel uit de reeks. De redactie van Formule 1 heeft traditiegetrouw alle hoogte- en dieptepunten bijeengebracht, voorzien van de mooiste foto’s.

Na de jarenlange overheersing van Sebastian Vettel en Red Bull waaide er in 2014 een frisse wind door de Formule 1. Mercedes zette de toon. Lewis Hamilton won elf Grands Prix, Nico Rosberg vijf. De twee maakten er onderling een spannende strijd van, die pas in de laatste race werd beslist in Hamiltons voordeel.

Soms lieten ze ruimte voor verrassingen. Zo gaf Daniel Ricciardo de uitdrukking ‘lachende derde’ een gezicht en toonde ook Williams zich weer van voren. Viervoudig wereldkampioen Vettel kende een jaar dat je als karaktervormend kunt omschrijven. Hij eindigde 2013 met negen overwinningen op rij, maar daar kwam er in 2014 geen enkele bij.

De Formule 1 kende een roerig jaar, met financiële problemen voor veel teams. Voor de Nederlandse racefans was er juist een opsteker. Hoewel hij nog geen enkele Grand Prix heeft gereden, werd Max Verstappen wereldnieuws toen Toro Rosso bekendmaakte dat hij in 2015 debuteert in de Formule 1 op 17-jarige leeftijd.