MAGAZINE
Formule 1 nr. 1 is uit!

Formule 1 nr. 1 is uit!

Formule 1 bestaat 20 jaar en dat vieren we met een dubbeldik jubileumnummer. In nummer 1 van 2015 besteden we veel aandacht aan Jos Verstappen, inclusief een uitgebreid interview en een overzicht van al zijn auto’s.  En nog veel meer hoogtepunten uit de afgelopen twee decennia. Maar ook het heden komt uiteraard aan bod, zoals een exclusief interview met wereldkampioen Lewis Hamilton en een beschouwing van de reorganisatie bij Ferrari.

‘Ik ben niet belangrijk’

De Formule 1 was in Nederland de afgelopen twintig jaar onlosmakelijk verbonden met Jos Verstappen. Zijn 17-jarige zoon Max staat nu te trappelen om het stokje over te nemen. Jos geniet er zichtbaar van, maar tempert ook de verwachtingen. “Veel fans denken dat Max de nieuwe wereldkampioen wordt, maar dat is nog lang niet aan de orde.”

‘Ik heb nooit beter gereden’

Het werd tijd. Zo ervaart hij het althans. Die tweede wereldtitel kwam niets te vroeg, en vervult hem met veel meer trots dan zijn eerste in 2008. “Omdat ik een ander mens ben geworden.” We ontdekken die andere mens in een lang gesprek.

Vijf smaakmakers

Een 20-jarig jubileum doet wat met je. Het zorgde voor een nostalgisch gevoel op de redactie. Was vroeger alles beter? We nodigden een aantal smaakmakers van de afgelopen twintig jaar uit voor gesprek over heden, verleden en toekomst.

Grote schoonmaak

Er leek deze winter geen dag vorobij te gaan of er werd wel weer iemand ontslagen bij Ferrari. Wat wil je: al zeven jaar geen wereldtitel en in 2014 voor het eerst in 21 jaar niet één Grand Prix-zege. Dan rollen er koppen bij Ferrari. Het is niet de eerste keer dat de Scuderia zichzelf opnieuw moet uitvinden.

De Argentijnse legende

Juan Manuel Fangio (1911-1995) was al bij leven een legende in de autosport. In de jaren vijftig is de Argentijn vijfmaal wereldkampioen Formule 1 geworden. Hij heeft titels behaald met Alfa Romeo, Mercedes, Ferrari en Maserati. Hij racete in een periode waarin de levensverwachting van een Formule 1-coureur ophield bij de eerstvolgende crash. Rob Wiedenhoff bezocht in 1990 de toen 79-jarige Fangio in zijn thuisland, een kwart eeuw later nog steeds een boeiend verhaal.

De klas van 1994

De eerste editie van Formule 1-magazine kwam uit in december 1994, kort na de laatste Grand Prix van dat seizoen. Twintig jaar later kijken we wat er geworden is van de coureurs die destijds in Adelaide het seizoen afsloten.

Online edities bestellen? http://www.formule1.nl/edities/