MAGAZINE
Formule 1 nr. 10 is uit!

Formule 1 nr. 10 is uit!

Terwijl Lewis Hamilton voor eigen publiek uitstekende zaken deed voor het kampioenschap, mede dankzij het uitvallen van Nico Rosberg, viel er ook in Nederland veel te juichen voor de lokale held. Na zes overwinningen op rij in het Europees Formule 3-kampioenschap schreef Max Verstappen ook de Zandvoort Masters op zijn naam. Lees er alles over in het nieuwe nummer van Formule 1, met nog veel meer nieuws, achtergronden, interviews en de mooiste foto’s.

Stralend middelpunt
Van de zoon van Jos Verstappen wordt verwacht dat hij minstens zo goed is als zijn vader, de Formule 1 haalt en tijdens zijn opmars alles wint. En jawel: Max Verstappen is hard op weg om aan die hoge eisen te voldoen. Door de Zandvoort Masters te winnen, treedt hij 21 jaar na dato in de voetsporen van zijn pa. “Ik doe gewoon wat ik moet doen.”

Voor volk en vader
Aangespoord door de uitzinnige menigte en met de onvoorwaardelijke steun van zijn familie zet Lewis Hamilton een desastreuze kwalificatie om in een emotionele thuiszege. Met een beetje geluk dat de pech bij Mercedes ditmaal teamgenoot Nico Rosberg treft.

Comeback Chris
Christijan Albers is plotseling teruggekeerd in de Formule 1. De ex-coureur van Minardi, Midland en Spyker gaat als teambaas aan de slag bij Caterham. Tony Fernandes heeft het team verkocht aan investeerders uit Zwitserland en het Midden-Oosten.

Prijsvechter
Eind 2013 dacht hij dat zijn tijd in het WTCC erop zat, maar ook dit jaar is Tom Coronel er weer bij. Hij vervult opnieuw de rol waarmee hij zo populair is geworden in het wereldkampioenschap toerwagens: die van vrijbuiter en pure racer, die het dominante Citroën niets cadeau geeft.

De bravoure is terug
Na een teleurstellend jaar bij McLaren heeft Sergio Pérez zijn zelfvertrouwen hervonden bij Force India. Hij pakte een podium in Bahrein, leek te gaan winnen in Canada en reed aan de leiding in Oostenrijk. “Als je een kans hebt op een goed resultaat bij een kleiner team, dan moet je die grijpen. Dat is me tot nu toe altijd gelukt, Canada was de eerste keer dat het misging. En dat was buiten mijn schuld.”

 

Online edities bestellen? http://www.formule1.nl/edities/