MAGAZINE
Formule 1 nr. 11/12 is uit!

Formule 1 nr. 11/12 is uit!

Na twee uitermate spectaculaire Grands Prix is de Formule 1 even toe aan een welverdiende zomerpauze. Maar voor je het weet staat de Grand Prix van België weer voor de deur en in de tussentijd is er een dubbeldik nummer van Formule 1 . Met onder meer interviews met Kevin Magnussen, Jules Bianchi en Frits van Amersfoort, de teambaas van rijzende ster Max Verstappen. Daarnaast blikken we vooruit op de race in Spa-Francorchamps en kijken we terug op de loopbaan van zowel Carel Godin de Beaufort als Philippe Adams. En natuurlijk nog veel meer!

De onverstoorbare
Kevin Magnussen maakte in Australië een droomdebuut door in zijn eerste Grand Prix als tweede te eindigen. Maar dat resultaat bleek lastig te herhalen. “Alles wat ik doe,  wordt nu vergeleken met die eerste race. In die zin was de tweede plaats in Melbourne een vloek.”

Mercedes moet achterom gaan kijken
Nico Rosberg wint zijn thuisrace in Hockenheim op eenvoudige wijze en Lewis Hamilton belandt ondanks zijn twintigste startplaats op de derde plek. De concurrentie nadert Mercedes echter. Williams dient zich aan als prijsvechter én als toekomstig kandidaat voor een zege.

Succes smaakt naar meer
Hij is een van de winnaars in de eerste seizoenshelft. Jules Bianchi heeft het onmogelijke gepresteerd door met een van de barrelbakken van de Formule 1 punten te scoren. Logisch dus dat Bianchi nu barst van het zelfvertrouwen en met een vrolijk gezicht door de paddock loopt.

De strijd verhardt
Omdat Lewis Hamilton zich door pech als voorlaatste kwalificeert, denkt poleman Nico Rosberg de Grand Prix van Hongarije met twee vingers in de neus te kunnen winnen. Door een regenbuitje loopt het echter iets anders dan verwacht. Daniel Ricciardo wint verrassend de race, terwijl Hamilton Rosberg van de derde plaats afhoudt.

‘Rosberg heeft het geluk aan zijn zijde’
Mercedes domineert en heeft dus het stokje van Red Bull overgenomen, maar er is zoveel meer wat van 2014 een interessant seizoen maakt. Denk aan de rivaliteit tussen Nico Rosberg en Lewis Hamilton: wanneer ploft het? Wat is er met Sebastian Vettel aan de hand? En wat te denken van het Ferrari van Marco Mattiacci? Aan de hand van vijf stellingen analyseert Sport1-commentator Olav Mol het seizoen tot nu toe.

Online edities bestellen? http://www.formule1.nl/edities/