MAGAZINE
Formule 1 nr. 17 is uit!

Formule 1 nr. 17 is uit!

Met een felbevochten overwinning in Brazilië houdt Nico Rosberg de spanning in het kampioenschap tot aan de slotrace in Abu Dhabi. Maar omdat hij er in Amerika niet in slaagde Lewis Hamilton achter zich te houden, heeft hij het niet meer zelf in de hand. In het nieuwe nummer van Formule 1 veel aandacht voor de naderende ontknoping. Daarnaast een analyse van de stoelendans bij Sauber, interviews met Nico Hülkenberg en Claire Williams en een reportage over de snelle ontwikkeling van Max Verstappen.

 

‘Een contract is niks waard’
Marcus Ericsson en Felipe Nasr rijden volgend jaar voor Sauber. Door hun komst lijkt het voortbestaan van het Zwitserse team gered. Door deze bokkensprong staan Esteban Gutiérrez, Adrian Sutil en Giedo van der Garde echter met lege handen. En dat terwijl de twee laatstgenoemden een contract hebben.

De maat der dingen
Met opnieuw een dubbelzege in Amerika en Brazilië onderstreept Mercedes dat het in 2014 op eenzame hoogte staat. De fundamenten voor het succes werden gelegd door Ross Brawn, nu is het aan het nieuwe management om te zorgen dat het succes een vervolg krijgt.

Groter gegroeid
Voor degenen die nog twijfelden over zijn capaciteiten, heeft Max Verstappen met zijn optreden in Brazilië ook het laatste restje scepsis weggenomen. De piepjonge Formule 1-coureur is niet alleen spectaculair snel, hij imponeert ook met zijn wagenbeheersing.

Omgekeerde wereld
Voor Nico Hülkenberg verloopt 2014 omgekeerd aan 2013. Toen wilde het in de eerste helft van het seizoen niet lukken, maar sloot hij ijzersterk af. Dit jaar begon de Duitser uitstekend, maar na de zomer is de klad erin gekomen. En de overgang naar een topteam is weer niet gelukt.

De tweede vrouw
Trots op het huidige succes van Williams is ze zeker, maar de ambitieuze Claire Williams neemt geen genoegen met podiumplaatsen. Het is haar doel om de wereldtitel te winnen. Pas dan is ze tevreden. “Hoe klein we ook zijn, we gaan voor het hoogst haalbare.”

 

Online edities bestellen? http://www.formule1.nl/edities/