Max Verstappen kruipt in Austin weer achter het stuur van de Toro Rosso STR9 tijdens de eerste vrije training. De Nederlander kijkt ernaar uit.

Na zijn geslaagde debuutsessie in Japan, moest Verstappen het Formule 1-weekend in Sotsji overslaan omdat hij verplichtingen had in de Formule 3. Daar eindigde hij op de derde plaats in het eindklassement.

Nu ligt de focus weer op de voorbereiding op zijn debuutseizoen in de Formule 1. Al is het Formule 3-boek nog niet helemaal gesloten, want Verstappen rijdt medio november gewoon zoals gepland de prestigieuze Macau F3 Grand Prix. Daar hoopt hij na de Zandvoort Masters zijn tweede ‘klassieker’ van het jaar te winnen.

Maar eerst loopt hij dus weer even stage bij Toro Rosso. “In de simulator heb ik me naast Macau ook op het Circuit of the Americas voorbereid”, vertelt Verstappen. “Het lijkt me een leuk circuit met interessante bochten, zoals de eerste waar je blind moet insturen. Ik ben nog nooit in Austin geweest, maar heb al wel een paar keer gereden in de Verenigde Staten en ben er op vakantie geweest.”

Hij kijkt er vooral naar uit meer tijd met het team door te brengen. “Na mijn vrije training in Suzuka moest ik snel terug naar Europa, maar nu blijf ik tot en met Brazilië bij het team, dus kan ik veel meer leren. Ik kan bij alle briefings aanwezig zijn en iedereen beter leren kennen.”