Dave Richards, uitgerangeerd bij BAR, heeft een koninklijke onderscheiding gekregen voor zijn verdiensten voor de Britse autosport. Het kan verkeren, zo sta je na een uitstekend seizoen op straat, zo heb je een koninklijke onderscheiding op zak. Het overkwam Dave Richards, de man die afgelopen seizoen BAR definitief op de kaart zette in de Formule 1 maar toch voor de ambities van motorenpartner Honda moest wijken.

Richards kreeg de onderscheiding vanwege zijn grote verdienste in de autosport in het algemeen. Zijn bedrijf Prodrive is al jaren succesvol. Zo wist Prodrive de Japanse autofabrikant Subaru verschillende wereldtitels in het wereldkampioenschap rally te bezorgen en ook in het Britse toerwagenkampioenschap gooide het team van Richards hoge ogen.

Prodrive groeide sinds de start in 1984 uit tot een multinational die bijna 900 mensen werkzaam heeft in Groot-Brittannië, Amerika, Duitsland, Thailand en Australië. Het bedrijf heeft jaarlijks een omzet van meer dan 110 miljoen Britse ponden.