Max Verstappen blijft hard op weg in de voetsporen van zijn vader te treden. De 15-jarige Limburger werd in het Franse Varennes sur Allier wereldkampioen karten in de KZ-klasse van het CIK-FIA World Championship.

Eigenlijk mag het geen verrassing meer genoemd worden. Max Verstappen, zoon van oud-Formule 1-coureur Jos Verstappen, wint dit seizoen op de kart alles wat er te winnen valt. Elk kampioenschap waar het jonge talent aan meedoet, valt ten prooi aan hem.

Afgelopen weekend kwam daar een wel erg mooie titel bij. Max Verstappen werd wereldkampioen in de handgeschakelde KZ-klasse van CIK-FIA wereldkampioenschap. Daarvoor moest hij in de pre-finale wel afrekenen met de Italiaan Del Conto.

Max mag die pre-finale weliswaar van de eerste startplaats vertrekken, maar in ronde vier komt Del Conto voorbij aan Verstappen, waarna de Limburger de tegenaanval moet inzetten. In ronde tien stelt Max orde op zaken en geeft hij de leiding niet meer uit handen. De overwinning in de pre-finale levert hem tevens de poleposition op voor de finalerace.

Max Verstappen komt bij de start van de finalerace moeilijk van zijn plaats en verliest direct twee plaatsen. Opnieuw moet de CRG-fabriekscoureur in de achtervolging, maar na vijf ronden ligt Verstappen alweer in leidende positie. Hij breidt zijn voorsprong in de resterende vijftien ronden verder uit. De tweede overwinning van de dag is een feit, evenals het binnenhalen van het wereldkampioenschap.

“Dit voelt gewoon helemaal super!”, jubelt de jonge Verstappen na afloop. “Ik ben reuzeblij met deze overwinningen en de wereldtitel.”

Volgend jaar zal Max Verstappen voorzichtig de overstap maken van het karten naar de autosport. Voordat het zover is, rijdt Max in november in Bahrein nog de tweede ronde van het wereldkampioenschap in de KF-klasse, de klasse waarin men de strijd met elkaar aangaat met automatisch geschakelde karts.